Bellevuen syksy 2022!

Olemme avoinna
ke-pe 17-23 ja la 14-23!
Lokakuusta alkaen palvelemme teitä seuraavasti:
ti-pe 17-23 ja la 14-23!

 

Bellevuen Lauantaibrunssi 8.10! Kattaukset 13-15 ja 15-17!                                                                                                    Suosittu brunssimme sisältää runsaan alkupalapöydän ja makean jälkiruokapöydän! Hinta 39€/henkilö! Blineja tilattavissa lisäksi erikseen!

 

BELLEVUEN VIINI-ILTA 29.9 klo 18.30!
Syksy ja pimenevät illat ovat täydellistä aikaa nauttia riistasta! Se on arvostettua herkkua ja ansaitsee rinnalleen laadukkaat viinit. Oman sävynsä yhdistelmään antavat myös metsäisen lisäkkeet, kuten sienet ja marjat.
Syyskuisena torstaina Bellevuessa nautitaan keittiön loihtimasta herkullisesta menusta yhdistettynä erityylisiä viineihin.

Viini-illan menu riistateemalla 89€/hlö

Tervetulomalja Mercier Brut Champagne, Ranska,12cl
*****
Alkuruokana siikatartar ja yrttifenkolisalaattia
- Laroche Chablis, Ranska, 8cl
- Steininger Gruner Veltliner, Itävalta, 8cl
*****
Pääruokana paistettua sorsaa ja riistakermakastiketta sekä peuranfilettä ja mustaherukkakastiketta
- Les Carabenes Pinot Noir, Ranska 8cl
-Tbilvino Saperavi Dry Red, Georgia, 8cl
*****
Jälkiruokana ranskalaisia juustoja, hilloketta ja talon näkkileipää
- Graham’s 10y Tawny Port, Portugali 4cl

Viineistä ja viini- ja ruokayhdistelmistä kertoo viinipastori Juha Rantala. Hän on pitkän linjan viiniammattilainen ja vapaa-ajallaan intohimoinen kotikokki.
Viinipastorina hän on tunnettu elämyksellisistä ja keskustelemista viini-illoistaan.
Tule nauttimaan ja hakemaan parhaat vinkit omaan riistapöytääsi!
Varaa pöytäsi pian!

 

RAVINTOLA BELLEVUEN TARINA JATKUU KATAJANOKALLA

Ravintolaklassikko avasi ovensa jälleen tiistaina 22.9.2020 Rahapajankatu 3:ssa, missä se on toiminut vuodesta 1922. Toiminta jatkuu kunnioituksesta Reko Paulon perintöä ja Bellevuen historiaa kohtaan. Bellevuen ravintolat Oy:n ja liikehuoneiston omistaa turkulainen kiinteistösijoittaja Zhiming Peng.

Peng ei ole mukana ravintolan päivittäisessä elämässä, vaan keskittyy muihin liiketoimiinsa ja perheeseen. ”Alma vastaa Bellevuesta kuin ravintoloitsija ikään”, sanoo Peng.

Ravintolan juuret ovat 1900-luvun alussa, jolloin venäläisen aristokraatin innostus ranskalaiseen keittiöön yhdistyi slaavilaiseen ruokailukulttuuriin. Gastronomisen ilmiön, ranskalaisen keittotaidon venäläiseen tapaan, toi Helsinkiin Grigori Pavlov, sittemmin Reko Paulo.

”Ravintolasta muodostui vieraidensa olohuone arjessa ja juhlassa. Avatessamme jälleen etsimme paikkaamme tässä jatkumossa”, sanoo Alma, ja jatkaa ”Peilasimme ravintolan alkutaivalta tämän päivän mieltymyksiin. Syntyi Ravintola Bellevue ja venäläinen baari.”

Ravintolapäällikönä toimii Alma Raitanen.

Yhteystiedot

Osoite: Rahapajankatu 3, 00160 Helsinki

Puhelinnumero: 09 179560